Mire jó a motivációs térkép kitöltése?

Manapság a munkavállalóknak is vannak jogai, nem csak a munkáltatóknak így a munkavállaló nyugodtan felmondhat akkor, ha nem érzi jól magát az adott munkakörnyezetben. Ha úgy érzi nem lelkesítő, nem motiváló a környezet és a munka a számára.

A munkáltatónak épp ezért érdemes egy motivációs térkép segítségével felméretnie azt, hogy a munkavállalóit miképp tudja még jobban motiválni, hogyan tud számukra olyan munkahelyet és feladatokat biztosítani, melyek kielégítőek lesznek a számukra.
De nem csak a munkáltató számára nyújt segítséget a motivációs térkép, a kitöltésével magának a munkavállalónak is nagyobb rálátása nyílhat arra, hogy mi is az, ami tényleg lelkesítően hat a számára egy munkahelyen, mik az elvárásai egy pozíciótól, ez pedig megkönnyítheti a munkahelyválasztást is egy váltás alkalmával.

A motivációs térképnek az esetében 3 nagy csoportot mérnek fel, a fejlődéssel, az eredményességgel, és a munkahelyi kapcsolatokkal kapcsolatos igényeket. Ezen belül pedig három-három területre sorolja a teszt a kitöltőt. Az így kapott eredmény világosabb képet ad arról, hogy milyen altípus a legfontosabb számára és ebből fakadóan milyen módon lehet visszahozni a kikopott lelkesedését, vagy pedig megőrizni azt. A munkáltatónak tehát hasznos lehet a motivációs térkép akkor, ha hosszú távon gondolkodik és biztosra szeretne menni, hogy a jó munkaerőt meg tudja tartani, illetve, ha szeretne jó döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy a sok jelentkező közül ki lesz majd a legjobb választás. Hiszen a teszt már a felvétel előtt megmutatja, hogy a jelentkezőt milyen motivátorok hajtanak leginkább, ebből adódóan tisztán láthat a munkáltató, hogy ő lesz–e a leglelkesebb az általa kínált pozícióra.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.