Műanyag ablak az új otthonomban

A mai építészetben számos olyan új technológia található, amelyek révén biztonságosabb, ergonomikusabb, energetikailag megfontoltabb módon kialakított otthonok építhetőek. Az alumínium ablak számos előnyös tulajdonsággal bír, csakúgy, mint a műanyag ablak.

Két széles körben népszerű ablak típusról beszélünk, melyek erősek és jó hőmegőrző képességgel bírnak. Vannak persze különbségek, az alumínium ablakok rugalmassága jóval nagyobb, mint a műanyag ablakoké, de ez nem jelenti azt, hogy utóbbi ne rendelkezne olyan kiváló tulajdonságokkal, melyek hosszú életűvé teszik, vagy melyek miatt érdemes emellett dönteni az otthonunk kialakításakor.

Az alumínium ablakok és a műanyag ablakok is esztétikus megjelenést is biztosítanak, csak épp máshogy. Az alumíniumok egy ridegebb szépséget képviselnek, bár az is igaz, hogy míg korábban ezek az ablakok csak a jól megszokott ezüstös színben voltak elérhetőek a piacon, addig ma már van lehetőség különféle felületkezelési, porfestési lehetőségekre és ennek köszönhetően meglehetősen sokféle stílusból válogathatunk, ha ezt az ablaktípust válasszuk. A műanyag ablak választása esetén is több opcióból válogathatunk, itt is vannak színes darabok, de a minimalista irány kedvelői is megtalálhatják a számításukat ezek között a darabok között is.

Mindkettő ablak anyag előnye, hogy könnyen tisztítható, strapabíró. Hosszú évtizedekre tervezhetünk velük. Ami talán a legnagyobb különbség a két típus között, az az, hogy az alumínium valamivel drágább, mint a műanyag ablak. Bár a műanyag nyílászáró típusok olcsóbbak, nem kell attól tartanunk, hogy nem tartják a hőt, vagy rosszabb minőségűek lennének ezek, mint a többi típus.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.