Az illóolaj jótékony hatása testünkre és lelkünkre

Az illóolajok különböző növényekből kinyert természetes vegyületek. Évezredek óta használjuk őket az aromaterápiában, a gyógyászatban és a szépségápolásban.

Aromaterápiában belélegezve fejtik ki jótékony hatásukat az összetevőiknek és a kellemes illatuknak köszönhetően. Masszázs esetében segítenek enyhíteni a fájdalmat és javítják a vérkeringést. Kozmetikai célú használatuk középpontjában pedig a bőr ápolása és táplálása áll.

Az illóolajok számos jótékony hatást gyakorolnak testre és lélekre egyaránt. Az eukaliptusz illóolaj kedvezően hat az légzőszervekre, segít enyhíteni a megfázást és az asztmát. A fahéjat tartalmazó kiválóan alkalmas a narancsbőr kezelésére. A levendula és a citromfű illóolaj nyugtató hatású, segít enyhíteni a stresszt. A rozmaringos serkenti a vérkeringést és segít enyhíteni a fájdalmat, a citromos pedig légfrissítő és levegőfertőtlenítő hatással rendelkezik. A geránium illóolaj méregtelenítő hatást fejt ki.

Mivel rendkívül koncentráltak, így nagyon hatékonyak, azonban éppen emiatt csak óvatosan szabad alkalmazni őket. Masszázsnál, ha túl sokat használunk belőlük, bőrirritációt okozhatnak.

Mielőtt kiválasztanánk és használni kezdenénk őket, érdemes alaposan áttanulmányozni és megismerni  jótékony hatásaikat, valamint figyelmet fordítani arra is, hogy melyek azok, amelyeket esetleg nem használhatunk. Amennyiben bármilyen bőrproblémánk van, vagy terhesek vagyunk, fontos, hogy használatuk előtt kérjük ki orvosunk véleményét.

Az illóolaj készítmények egészségünk, hangulatunk valamint koncentrációnk javításának kellemes és természetes eszközei lehetnek.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.