Mindig izgalmas szerepjátékok

A szerepjátékok rendkívül fontos helyet töltenek be gyermekeink fejlődésében, hiszen óvodás korban a kicsik legtöbbet utánzással tanulnak. Ha kistestvér születik a családban, akkor a nagyobb gyerek lelkesen cumiztatja, pelenkázza és fürdeti a babáját.

Más alkalommal a babakonyhában főzöget, amíg anyuka az igazi ebédet készíti a konyhában. Eközben a gyermek nem is sejti, hogy ezek a szerepjátékok a valódi életfeladatokra készítik fel játék közben.

A kisfiúk nagyon szeretnek apukával együtt szerelni, és saját biztonságuk érdekében szükségük van gyereknek készült szerszámokra. Az alfajatek.hu oldalán kedvünkre válogathatunk a játék barkács- és szerszámkészletek között.

A legnépszerűbb szerepjátékok egyike a doktornéni, doktorbácsi utánzása. Ha torokfájás vagy fülfájás miatt orvoshoz kell vinni csemeténket, vagy esetleg oltást kap, utána ő is szívesen játszik orvosost, és használja a játék sztetoszkópot, fecskendőt. Ha meg éppen felújítás volt a lakásban, és a festő bácsi mindent újra festett, vigyázzunk, hogy csemeténk lelkes utánzása ne vezessen szép színes csíkokhoz a frissen festett falon.

Kicsit nagyobb korban a kislányok a mesékből ismert királykisasszonyokkal és hercegnőkkel szeretnek azonosulni, ezekhez a szerepjátékokhoz a csili-vili ruhák mellett sokat hozzáadnak a kislányok számára készített smink készletek, szépítkező és körömdekoráló szettek. Hasonló korú fiúk elkezdik az autóversenyes, rendőrös, katonás, lövöldözős szerepjátékokat, amelyekben ők lehetnek a legyőzhetetlen hősök.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.