Évfordulók évada az Esztergomi Várszínházban

Jubileumi évfordulók jellemzik az Esztergomi Várszínház nyári programját, amelyben szerepel Gogol Revizorja, fellép a Tűzkerék XT zenekar, valamint például az ExperiDance társulata.

Horányi László elmondta, az évad július 3-án kezdődik a Soproni Petőfi Színház A revizor című előadásával. A szerző egyik legismertebb és a hazai színpadokon legtöbbet bemutatott műve 140 éve jelent meg először nyomtatásban Magyarországon.
A Tűzkerék zenekar alapításának 45. évfordulójára emlékezve júliusban a Tűzkerék XT együttes lép fel a várszínházban. A programsorozaton köszöntik a tízéves Érsekújvári Rockszínpadot, a negyedszázada alakult esztergomi Carmen Táncművészeti és Sporttánc Egyesületet, és arról is megemlékeznek, hogy 15 esztendős az Esztergomi Bábos tábor, melyet nagyváradi bábművészek vezetnek.
Látható lesz Esztergomban a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház Godspell című musicalje, valamint a Szegedi Nemzeti Színház és az Sz-projekt közös produkciója, a Bohumil Hrabal Sörgyári capriccio című műve alapján készült Nyiratkozások című előadás.
A nyár folyamán a Várszínházban szerepel a nagyváradi Szigligeti Színház Liliput társulata, Ivancsics Ilona és Színtársai, valamint a L’art pour l’ art. A Zanota Art Egyesület Bakócz Tamásról szóló drámát ad elő A nagyrahivatott címmel.
Szent István ünnepére készülve augusztus 18-án lép fel bazilika előtti nagyszínpadon a fennállásnak 15. évfordulóját ünneplő ExperiDance A királyné, a gróf és a cigánylány című zenés táncelőadással, melyben a 100 tagú cigányzenekar szólistái is közreműködnek.
A várszínházi évadot a bazilika előtt augusztus 19-én a Ghymes együttes Szerelmes szabadság című koncertje zárja.
Az Esztergomi Várszínház idei, 27. évadának költségvetése 42 millió forint, ehhez a város önkormányzata 20 millió forinttal járul hozzá. A fennmaradó összeget támogatók segítségével és a jegybevételekből teremti elő az intézmény.

MTI

 

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.