Műfű árak, és amit ezekről tudni kell

Manapság a műpázsit telepítése nagy népszerűségnek örvend, ez ügyben már nem kell hosszasan győzködni a vásárlókat. Egyedül a műfű árak jelentenek még mindig kihívást az üzletpolitikának, ezért van kulcsszerepe az edukációnak, akár közkedvelt blogcikkek formájában. Ezzel összhangban igyekszünk mi is megerősíteni azt az álláspontot, miszerint a drágánk tűnő műfű árakat valójában méltányosan állapítja meg a legtöbb forgalmazó.

A disszonáns érzetet valószínűleg az információ-hiány kelti a vásárlókban, elsősorban annak tudatlansága, hogy a műfű rendkívül tartós beruházás, amely minimális fenntartási költséggel jár. A műfű árak mögött tehát nemcsak egy egyszeri tranzakciós költséget kell látni, hanem egy 10-15 éves praktikus megoldás előre történő megfizetését. Ebből az aspektusból nézve már jóval kedvezőbb a kép, sőt ha részletes számítást végeznénk, akkor még azt is könnyen beláthatjuk, hogy a természetes gyep minőségi fenntartása hosszú távon még drágább projektet is jelent. A műfű árakat tehát mindenképpen perspektivikusan érdemes megközelíteni, ha reálisak akarunk lenni, továbbá fontos megérteni azt is, hogy a füvesítés alapvetően egy beruházás. Felmerül a kérdés, hogy a műfű árakba épített beruházási költségek tulajdonképpen milyen tételeket tartalmaznak?

A műfű rendszerint jóval lassabban kopik, mint az igazi gyep, ezért rengeteg karbantartási munkát, illetve az újrafüvesítés gondját is megspórolhatjuk. Emellett nem kell locsolni, ami jókora energiadíj megtakarítását eredményezi, nem beszélve a kockázatok minimalizálásáról, lévén, hogy szárasság esetén sem kell aggódni a fű sorsa felől. A műfű árak tehát ezeket a megtakarításokat is magukban foglalják, ahogy annak a technológiának a költségét is, amely ezt a tartósságot biztosítja.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.