Laminált padló – legjobb választás a környezettudatos vásárlók számára

Fenntartható, gazdaságos, környezetbarát: talán ezek a szavak jellemzik legjobban a laminált padlót. Éppen ezért jelent tökéletes megoldást azok számára, akik környezettudatos vásárlóként hoznak döntéseket egy házfelújítás vagy építkezés során.

A folyamatos innovációnak köszönhetően a laminált padló szavatossága folyamatosan növekszik. Ennek köszönhetően használatával radikálisan csökkenthető a hulladékképződés, valamint a pazarlás mértéke is – világszinten. Fenntarthatóságát csak növeli a rajta lévő felső dekorréteg (annak ellenére, hogy műanyagból készül), hiszen mivel annak impregnáló és egyéb ellenálló jellemzője az évek múlásával is képes megőrizni a parketta felületének eredeti minőségét.

Másik nagy előnye, hogy a laminált padló gyártása meglehetősen gazdaságos folyamatot jelent. A kedvező előállítási költségek ráadásul kevesebb gyártással kapcsolatos energiahasználatot és egyéb környezetterhelő folyamatot indikálnak. A fejlett gyártási módszerek a lakosságot (azaz a keresleti oldalt) is folyamatosan képesek kiszolgálni, elkerülve a készlethiányt.

Végül, de nem utolsó sorban a laminált padló környezetbarát tulajdonságait erősíti, hogy a tömör fa parketta típussal ellentétben nem valódi fából készül. Ennek köszönhetően nincs szükség folytonos erdőirtásra sem. Mivel faőrleményből készül, állandó újrahasznosítási folyamatot generál, ezáltal csökkentve a faipari hulladék képződését.

Elmondható tehát, hogy a fentiek fényében a laminált padlóval Földünk és a vásárlók egyaránt jól járnak.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.