Divat-e még igazi fa parkettát választani?

Napjainkban sok olyan lakberendezési megoldást láthatunk, ami inkább a mű elemek megjelenését és használatát erősítik, propagálják. Ez a kérdés ma már a járólapok kérdését is érintik, s mivel ezek a darabok alapot biztosítanak majd az otthonunknak, nem mindegy tehát az, hogy milyen típusú járólap mellett tesszük le a voksunkat. 

Sokan szeretik a könnyen tisztítható kő és laminált padlókat, mások inkább a melegséget sugárzó szőnyegre esküsznek, de vannak, akik a klasszikusokat szeretik és szebbnél szebb parketták között válogatják a kedvükre való burkolatot.

A parketta kínálat nagyobb, mint valaha volt, a lorincparkett.hu weboldalon találhatóak különféle gyönyörű példányok, melyek kifejezetten jó áron kaphatóak. A parketta igazi fából készül, majd ezt lakkozzák, csiszolják, megművelik és végül csodás mintákban, vagy egyszerű sorokban lerakják őket a padlóra. Ezek igazi időtálló klasszikusok, melyek nem csak alapok a dizájnban, hanem alakítói is annak.

Bár sokan azt gondolják, hogy a parketta roppant költséges, mivel igazi fából van, de nincsen túl nagy különbség árban a parketták és a műanyagból készült darabok között. A laminált padló lerakása bár nem olyan bonyolult és időigényes, mint az igazi fapadlóé, de azonnal látszik ahogy ránézünk egy laminált vagy egy igazi fa padlóra, hogy minőségbeli különbségek vannak. Utóbbi esetében mindenképp érdemes szakember segítségét kérni, még akkor is, ha láttuk már, hogy miképp kell a lerakást elvégezni, mivel a fa padlólapok esetében nagyobb körültekintés szükségeltetik.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.