Roló a konyhába

A konyha ablakait elsősorban nem is a kíváncsi tekintetek elől, vagy a fény elől szeretnénk rolóval elfedni, hanem inkább a napsugarak erejétől, hogy ezek ne okozzanak kárt például az ételekben sem. De a műanyagokban is kárt tehet az erősen behatoló napsugárzás, hiszen a napfény hőenergiává alakul az anyagok belsejében, ettől pedig a műanyagok deformálódhatnak. A konyhában mozogva nekünk is sokszor zsíros, koszos a kezünk. A sütés-főzés nem egy makulátlan állapottal járó tevékenység, ezért az árnyékolónkat is könnyebb koszos kézzel megérinteni. Ami valljuk be, egy függöny esetében nem túl kellemes, elég gyakran moshatjuk

A roló azonban kényelmesebb megoldás, hiszen például a kézi gyöngyláncműködtetésű rolókat csak a láncnál kell megérinteni, ha szeretnénk a fényviszonyokon változtatni. Ráadásul általában a konyhai roló függőleges felületű, így a zsíros por sem tapad meg úgy rajta, mint mondjuk a reluxa felületén. Ez külön előny, tekintettel arra, hogy a konyha alapvetően egy olyan helyiség, amit akármennyire is igyekszünk tisztán tartani, a pára, az olajcseppek és a por is felfelé száll, ráadásul bárhol megtapadnak.

A rolót választva ezt a problémát is a lehető legjobb módszerrel tudjuk megoldani, egyszerre biztosítva a szükséges mértékű árnyékolást, és a praktikus megoldást. A jobbotlet.hu oldalán házilag is könnyen felszerelhető kiszerelések közül választhatunk, ráadásul külön kapható a hővisszaverő típus is, ami a konyhára nézve okos választás lehet.

Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.