Építőkocka a legkisebb lurkóknak

Szerintem nincs is olyan gyerek, aki ne szeretne játszani építőkockával, sőt, még később, felnőtt korban is közkedvelt a LEGO, s annak a nehezebb kirakósai. Valahol szerintem ezért is szeretnek sokan IKEA bútorokat szerelgetni. 

Sokféle készségterületet fejleszthet az építőkocka, mondjuk a finommotorikus képességeket is, de ha először adunk a gyermekek kezébe építőkockát, akkor érdemes valamilyen nagy és puha variánssal kezdeni és nem a DUPLO – LEGO párossal.

A játékboltok kínálatában számos lehetőség van építőkocka tekintetében. Ezt a típust elsősorban a kicsi gyerekeknek szánják, akik még mindent a szájukba vesznek, lehetőség szerint lenyelnek – mely nem célunk pláne nem kockák és kemény tárgyak esetében. Az XXL méretű kockák többnyire puha műanyagból, környezetbarát polietilénből készülnek, azaz az sem jelent problémát, ha a kisgyerek rágcsálja őket, vagy a szájába veszi a játékokat. Épp ellenkezőleg, azért készültek így, hogy ezt nyugodt szívvel engedhesse meg nekik a szülő, ahogy attól sem kell tartania, hogy a kegyes kockával sérülést okoz magában vagy másnak a gyerek.

Leave a comment

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>